blok sign

intro (home page)

PARTICULIER

aan-/verbouw 1
aan-/verbouw 2
nieuwbouw 1
nieuwbouw 2
nieuwbouw 3
nieuwbouw 4
nieuwbouw 5
nieuwbouw 6

ZAKELIJK

re-vitalisatie
multifunctioneel
kantoor
winkel
industrieel 1
industrieel 2

RECREATIE

clubschip
clubhuis

CONCEPT

waterwonen 1
waterwonen 2
flexwoning

GEGEVENS

overzicht
adres
links

ARCHITECTONISCHE “INSTEEK”:

Op weg, tijdens een ontwerpproces, in een bijna symbiotische samenspraak met de opdrachtgever zijn er vele benaderingen mogelijk, echter deze zijn nooit identiek. Ikzelf kijk wel eens naar de natuur, alwaar alle vormen en maten kloppen. Het is ook niet voor niets dat mensen zich aldaar terugtrekken om tot bezinning te komen van hun jachtig bestaan. Voor menigeen zou het ook ideaal zijn om er te kunnen wonen. Kortom een voorbeeld van belang naar maat en vorm.

Bijvoorbeeld een groot verlangen van Le Corbusier (een beroemde franse architect) was altijd om zijn gebouwen op pilots (kolommen) te zetten, opdat de ongerepte aarde er onderdoor kon blijven meanderen, en voorts wilde hij het inbeslagnemen van het aardoppervlak compenseren en/of terug laten komen door algemene functies te positioneren op de platte daken, alwaar men aangenaam kon vertoeven, daarbij genietend van een wijds uitzicht (bijvoorbeeld zwembaden, speelplaatsen/-tuinen, kinderdagverblijven, scholen....)

DAKEN kunnen dus een meerledige functie hebben. Zij kunnen meanderen en verspringen. Maar binnen het scala van ronde en schuine daken kunnen zich, onttrokken aan het zicht, platte delen bevinden alwaar kleine kinderen fietsen, vrouwen liggen te zonnen en planten groeien. Het straatleven dus verplaatst naar boven, zoals onder andere is gerealiseerd bij een multi-functioneel pand te Empel (eetcafé, jazz-café, apotheek, praktijkruimten voor artsen en fysiotherapeuten met daarboven woonruimtes met een diversiteit aan appartementen, verschillend in maat, schaal en beeld). >>

g62 mist
g63 mist
g64 mist


Eindhoven (Acht)
Nieuwbouw woonhuis.

Volgende pagina